HISTÒRIA

El Col·legi Mater Salvatoris de Lleida és una sòlida institució educativa amb més de seixanta anys d’experiència. La pedagogia i l’estil educatiu propi de les Religioses de la Companyia del Salvador van contribuir a consolidar els pilars d’un centre educatiu que combinava al mateix temps tradició, obertura i excel·lència acadèmica.

El 1948 un grup de pares de família van demanar a les Mares María Félix i Carmen Aige que obressin un col·legi on es poguessin formar les seves filles. Aquest desig es va fer realitat el curs 1948-49, quan el nou col·legi va obrir les seves portes en un edifici llogat a la cèntrica plaça de Ricard Vinyes. Fins l’any 1982 va ser un col·legi femení, únicament hi havia nens a Educació Infantil.

El 1969 el Col·legi es traslladà a la seva ubicació actual -Partida Pla de Monsó, 30-, a sis quilòmetres del casc urbà. L’elecció del lloc afavoria que els alumnes estiguessin en contacte directe amb la natura. A poc a poc, el Col·legi va anar creixent i completant les seves instal·lacions fins a formar el conjunt d’edificis que l’integren en l’actualitat: pavellons d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat; menjadors i cuina; poliesportiu; camps oberts de futbol, bàsquet i voleibol; zones amb jardí i amplis espais naturals.