ESPORT

Esforç, superació, tolerància, respecte, companyionia… són actituds i valors fonamentals que volem transmetre als nostres alumnes.

Tolerància a la frustració, saber perdre i guanyar. Com en la vida, cal aprendre a acceptar la derrota, però també s’ha de saber guanyar amb elegància i sempre amb respecte als altres. Per això, l’esport constitueix una part fonamental del projecte educatiu del Col·legi.

El col·legi Mater Salvatoris, situat en un entorn privilegiat, és un lloc idoni per dur a terme aquest projecte. A més, compta amb múltiples instal·lacions apropiades per al seu desenvolupament:

 • 4 camps de bàsquet.
 • 3 camps de voleibol.
 • 3 camps de futbol sala.
 • 1 camp d’handbol.
 • 1 sala de ritme i psicomotricitat.
 • 2 gimnasos polivalents, adaptats per a les diferents necessitats.

Per la seva importància en el desenvolupament personal, l’esport es practica en totes les etapes educatives.

Educació Infantil

En aquesta etapa, l’Educació Física es treballa a través del ritme, la psicomotricitat i la iniciació a l’esport. Està demostrat que el desenvolupament d’aquestes activitats millora l’aprenentatge en la resta de les àrees, com a Llengua i Matemàtiques.

Educació Primària

A través de l’Educació Física, els nens expressen la seva espontaneïtat, fomenten la seva creativitat i, sobretot, aprenen a conèixer-se, respectar-se i valorar-se a si mateixos i als altres. Per aquest motiu, a més de les hores setmanals de classe, els alumnes que ho desitgen poden inscriure’s en alguna de les següents activitats:

 • Equip federat de futbol
 • Equip federat de voleibol

ESO y Batxillerat

En aquests anys crucials, l’Esport ajuda i acompanya els alumnes en el seu procés de maduració personal. Com en etapes anteriors, el Col·legi ofereix als seus alumnes la possibilitat de federar-se en futbol i voleibol, per participar de les competicions intercolegials.

Fomentem sempre l’esport d’equip, doncs amb ell es treballa la disciplina, la importància de les normes, el treball en grup i la confiança en els altres. Descobrir què és el lideratge i la seva importància per al funcionament d’un grup és un ensenyament fonamental per a la vida.

Des de 5è de Primària fins a 4t d’ESO, els alumnes participen en l’Olimpíada d’Atletisme escolar que s’organitza a la Pobla de Segur. Molts són els èxits aconseguits a través dels anys.

CLUB ESPORTIU

Totes les activitats esportives extraescolars estan obertes a l’alumnat des de les diferents seccions del Club Esportiu Mater Salvatoris de Lleida, i són considerades també activitats educatives.

El Club Esportiu, inspirat en l’Ideari de l’Escola i, aprofitant les possibilitats que ofereix el joc i la pràctica esportiva, busca amb fermesa l’enriquiment de l’alumnat a través d’hàbits saludables i escola de valors.

Contacte: clubesportiu@materlleida.cat

PREMIS  ESPORTIUS

Equip Infantil de Futbol Sala

 • Campió de la Copa de Lleida. Primer lloc en la Lliga 2016-2017.

Equip Aleví de Voleibol

 • Campió de la Cerdanya. Primer lloc en el Torneig de Voleibol Escolar de la Cerdanya de la temporada 2016-2017.

Equip Cadet de Voleibol

 • Tercer lloc en el Torneig de Voleibol Escolar de la Cerdanya de la temporada 2016-2017.