Formació Humana i Espiritual

EDUQUEM LA INTEL·LIGÈNCIA, LA VOLUNTAT, EL COR, LA INTIMITAT, LA GENEROSITAT I DES DE LA LLIBERTAT

  EDUQUEM LA INTEL·LIGÈNCIA

  El col·legi Mater Salvatoris forma intel·lectualment els seus alumnes amb una veritable perseverança. Per això:

  • Estimula el desig de conèixer l’univers creat per Déu.
  • Encén l’amor a la veritat, que exclou la superficialitat a l’hora d’aprendre i de jutjar.
  • Desvetlla el sentit crític, que rebutja l’acceptació ingènua de qualsevol afirmació.

  EDUQUEM LA VOLUNTAT

  La voluntat és una peça clau en l’edifici de la personalitat. Els nostres alumnes viuen en una societat postmoderna en la que sovint es valora el sentiment per damunt de la raó.

  Per això, forjar la voluntat és avui més necessari que mai.

  La motivació, l’ordre, la constància i una barreja d’alegria i il·lusió són les millors eines per educar la voluntat. Al col·legi Mater Salvatoris desitgem formar:

  • Joves verdaderament lliures, capaços de donar rumb a les seves vides independentment de l’ambient i les circumstàncies.
  • Joves amb grans ideals, que sàpiguen lluitar amb totes les seves forces per aconseguir un bé concret.
  • Joves que no es rendeixin davant les dificultats i que tinguin constància i fermesa en els propòsits.

  EDUQUEM EL COR

  Una afectivitat equilibrada i la formació de la identitat pròpia són essencials per trobar la felicitat.

  Educar els sentiments i les emocions és un aspecte essencial en la formació humana. Si la intel·ligència és la llum de l’esperit, el cor és la seva força. Formem alumnes amb cors capaços d’entusiasmar-se amb la veritat, la bellesa, els bons sentiments i l’afectivitat. En resum, cors capaços d’experimentar, sentir, buscar i viure l’amor.

  EDUQUEM LA INTIMITAT

  Educar la intimitat és fonamental per tal que els nostres alumnes puguin mantenir la pau i el desenvolupament harmònic de la personalitat.

  En un món dominat per les presses i la superficialitat, és necessari tenir espais de reflexió i silenci, com a mitjà privilegiat per afavorir l’encontre amb Déu.

  Per aixó el col·legi Mater Salvatoris ofereix als seus alumnes la possibilitat de mantenir una relació personal amb Jesucrist.

  Dins de l’itinerari formatiu, al Col·legi s’inclou la catequesi adequada per a rebre dos sagraments:

  • Primera Comunió
  • Confirmació

  A més eduquem en l’amor a la Verge Maria. Sota la seva protecció està encomanat el Col·legi i sota la seva advocació Mater Salvatoris es construeix el model que s’ofereix als alumnes: fe profunda, confiança absoluta en Déu i entrega d’ells mateixos.

  EDUQUEM LA GENEROSITAT I DES DE LA LLIBERTAT

  Facilitem que els nostres alumnes tinguin una experiència directa d’entrega als necessitats i realitzin algun tipus de voluntariat.


  Seguint l’ensenyança de sant Ignasi de Loiola “L’amor s’ha de posar més en les obres que en les paraules”, una de les dimensions de la fe cristiana que el Col·legi desenvolupa en tots els alumnes és la sensibilitat envers els més necessitats, a través de campanyes solidàries com ara el Domund, la Infància Missionera, la Campanya de Nadal o el Gran Recapte d’Aliments.

  Un objectiu fonamental en la formació espiritual que ofereix el Col·legi és que la pràctica religiosa no se senti com una imposició externa, sinó com una resposta lliure i afectuosa a Déu, que ens ha estimat primer.