Dins de l’itinerari formatiu del Col·legi s’ofereix als alumnes, antics alumnes i pares i mares de família l’oportunitat de rebre una formació humana i espiritual més profunda mitjançant la participació en algun d’aquests mitjans formatius:

 • Escola de Pares +

  L’Escola de Pares sorgeix amb l’objectiu de ser un suport més que el Col·legi ofereix a les famílies en l’educació dels seus fills. Busca dotar els pares de recursos i eines necessàries conforme a les exigències de la societat actual. És un lloc de trobada on les famílies tenen l’oportunitat de tractar amb professionals diferents temes segons el moment evolutiu en el qual es troben els seus fills.

  A través d’aquestes trobades i de l’intercanvi d’experiències entre les famílies, es busca ajudar els pares a identificar les seves habilitats i a utilitzar-les de forma eficaç a l’hora d’educar a casa, a exposar els dubtes que sorgeixen en el dia a dia, i a trobar solucions eficaces que ajudin els pares a solucionar els grans i petits reptes de l’educació dels seus fills.

 • Grup d’Oració +

  La fe quan és viscuda en comunitat i s’expressa en l’oració ajuda a créixer en el camí d’una contínua conversió personal i eclesial. A més genera una veritable relació fraterna entre els participants.

  Per això des del Col·legi s’ofereix l’oportunitat de pertànyer a un d’aquests grups que es reuneix quinzenalment per comentar la Paraula de Déu o algun document del Magisteri de l’Església i fer una estona d’oració comunitària.

 • Muntanyencs Mater Salvatoris +

  Muntanyencs Mater Salvatoris és una escola de vida. La realitat forta i dura de la muntanya, amb l’esforç que suposa mantenir el ritme d’ascensió i ajudar els companys de camí a aconseguir una meta comuna, és un mitjà privilegiat per formar el caràcter de nens i joves en els veritables valors i virtuts cristianes. El grup de Muntanyencs té com a lema “Més, més i més”, expressió del seu patró, sant Francesc Xavier. Reflecteix l’esperit continu d’esforç i superació que ha de caracteritzar tot muntanyenc.

  La muntanya dona l’amistat: una amistat pura, íntima, sacrificada, sincera, alegre. Una caminada no és una excursió, és recórrer un camí, no sempre fàcil, per aconseguir el cim d’una muntanya. És aprendre que la vida és com aquest camí; de vegades dur, altres agradable, i que portem a la Verge com a companya en aquest voler aconseguir el cim, que és la santedat.

  Els Muntanyencs Mater Salvatoris s’organitzen per patrulles, dirigides per joves universitaris antics alumnes del Col·legi. Aquests tenen com a missió ajudar els nens a descobrir l’esperit de grup i enfortir els vincles d’amistat i companyonia. 

  Les activitats principals del grup són les excursions mensuals a la muntanya. A més, al llarg del curs, s’organitza alguna acampada de dos o tres dies. Finalment, als mesos de juny i juliol té lloc una de les activitats més esperades: el campament d’estiu.

  El signe de pertinença al grup de Muntanyencs Mater Salvatoris és la “pañoleta”. Les virtuts pròpies de l’esperit muntanyenc vénen assenyalades per galons i insígnies, que reconeixen l’esforç realitzat per viure a tot moment les actituds d’un autèntic Muntanyenc de la Verge.

 • Congregació Mariana Mater Salvatoris +

  Per créixer en la vida espiritual i compartir l’alegria de la fe, el Col·legi ofereix als alumnes, antics alumnes i professors, l’oportunitat d’unir-se a les reunions i activitats de la Congregació Mariana Mater Salvatoris.

  Té com a finalitat ajudar els joves a viure en plenitud la vida cristiana segons l’esperit de sant Ignasi de Loiola.

  El lema de la Congregació Mariana és “A Jesús per Maria”. Els congregantes viuen de manera especial la devoció a la Verge procurant imitar les seves virtuts i el seu esperit de servei.

  La Congregació Mariana Mater Salvatoris es divideix en seccions segons l’edat dels seus membres i en cada secció s’organitzen diferents activitats:

  • Reunions i jornades de formació.
  • Exercicis i retirs espirituals.
  • Convivències i peregrinacions.
  • Participació en Jornades Mundials de la Joventut.
  • I altres esdeveniments de la vida de l’Església.

   

 • Peregrinacions i Missions +

  Peregrinar és sortir del camp reduït del ser personal, fer un camí de reflexió i arribar a una meta que aporta sentit transcendent a la vida. Al llarg del curs, el Col·legi organitza dues peregrinacions:

  • Javierada. És la peregrinació que es realitza el primer cap de setmana de març al castell on va néixer sant Francesc Xavier, a Navarra. És una de les activitats més esperades pels alumnes i s’uneixen a altres joves dels col·legis Mater Salvatoris de Madrid i Barcelona.
  • Loiola. Al mes d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat peregrinen a Loiola, lloc de naixement de sant Ignasi, patró del Col·legi.  Acompanyats per religioses i professors, la peregrinació marca el començament de la preparació dels alumnes de 4t d’ESO per rebre el sagrament de la Confirmació, i per a tots és un nou impuls per començar el curs amb desitjos de créixer.

   

  De manera extraordinària s’organitzen altres peregrinacions com:

  • Camino de Santiago. En Anys Jubilars, i també en altres ocasions, el Col·legi organitza la peregrinació al sepulcre de l’apòstol Santiago.
  • Lourdes. Aprofitant el viatge anual que organitza l’Hospitalitat de Lourdes del Bisbat de Lleida, el Col·legi s’uneix a aquesta peregrinació per acostar-se a aquest Santuari Marià.

   

  A més, el Col·legi possibilita una ajuda missionera:

  • Missió a Àfrica. A l’estiu, als antics alumnes se’ls ofereix l’oportunitat de tenir una experiència missionera a Àfrica i col·laborar amb el col·legi Mater Salvatoris de Kalalé (Benín).
 • Convivències +
  En Educació Primària i Secundària, els alumnes tenen l’oportunitat de passar dos dies de convivència. Durant les convivències es crea un clima sa de companyonia, en el qual es cuiden de manera especial els moments de formació humana i el tracte amb els altres.
 • Exercicis Espirituals +
  Són uns dies que permeten tenir una trobada personal amb Jesucrist a través de l’oració, segons l’espiritualitat de sant Ignasi de Loiola.