En aquesta etapa educativa el nostre primer objectiu és l’adaptació. Cuidem que cada nen estigui content, tranquil i sobretot que se senti volgut en el Col·legi.
Des del principi anem treballant els hàbits, les primeres rutines en l’alimentació, son, higiene… rutines que treballem cada dia, amb un mateix horari i respectant el ritme que cada nen necessiti.
També eduquem de la voluntat, busquem que des de petits experimentin l’alegria de fer les coses bé.
És un ambient preparat amb tot el material a l’abast, on el nen és el protagonista del seu aprenentatge.
-Àrea sensorial. Les activitats sensorials donen als nens l’oportunitat d’explorar una varietat de temes a través de la manipulació d’objectes emprant els seus sentits.
-Àrea del llenguatge. Per treballar l’expressió, la comprensió i la lectura d’una forma dinàmica i divertida.
-Àrea artística. Permet crear i experimentar amb diversitat de materials, textures i tècniques, potenciant la creativitat, l’interès artístic i incentivant la imaginació.
-Àrea de la vida pràctica. Es realitzen activitats per desenvolupar habilitats de la vida diària, fomentant la seva autonomia i l’educació d’hàbits.
-Àrea de les ciències. Per descobrir el propi entorn i despertar la sorpresa per la Naturalesa.
L’activitat lúdica a través del joc afavoreix l’aprenentatge infantil.
L’etapa d’Educació Primària és el moment òptim per a l’educació de la voluntat.
El Col·legi, en col·laboració amb la família, es proposa que els alumnes assumeixin hàbits de treball i estudi, desenvolupin habilitats culturals bàsiques, i despertin el seu sentit crític i de responsabilitat.
A més es posa especial cura a atendre a aquells que presenten necessitats educatives especials.
En aquesta etapa els alumnes consoliden els seus hàbits d’estudi i se’ls ajuda perquè vagin assumint amb seriositat la seva formació acadèmica aplicant criteris de rigor científic i valoració ètica.
Permet que es desenvolupin en els alumnes la creativitat i la capacitat d’abstracció, el pensament sistemàtic, estructurat, lògic i formal, el treball en equip i la integració de coneixements de ciència i tecnologia.
Els alumnes de la segona etapa de l’ESO tenen un complet programa d’acció i servei. Es busca que els alumnes participin en diverses activitats de servei com a col·laboració amb la comunitat i de forma simultània amb l’estudi de les seves disciplines acadèmiques.
Disciplina dissenyada per formar i donar estratègies als alumnes perquè siguin capaços d’analitzar i solucionar situacions matemàtiques en un context real i pràctic.
Preparem els alumnes perquè siguin capaços de relacionar-se adequadament, sàpiguen argumentar les seves opinions, puguin comunicar els seus pensaments i coneixements, i comprenguin les opinions i valors que es transmeten a través de la llengua oral i escrita.
El col·legi Mater Salvatoris, pel seu entorn privilegiat, és un lloc veritablement idoni per dur a terme una gran varietat d’activitats esportives. Compta amb múltiples instal·lacions apropiades per al seu desenvolupament.
Els alumnes tenen una hora setmanal dedicada a la investigació al laboratori seguint el mètode científic. A 4t d’ESO aquesta assignatura culmina amb un projecte d’investigació en grup.
Es tracta d’uns estudis polivalents, integradors, flexibles i orientadors. Pretenen garantir, en una societat cultural i tècnicament canviant, la formació integral de l’alumne, la maduresa intel·lectual i humana, i l’adquisició i integració de nous sabers i habilitats, facilitant la utilització rigorosa de les eines cognitives.
Es poden cursar dues modalitats de Batxillerat:
– Ciències i Tecnologia.
– Humanitats i Ciències Socials
En finalitzar aquesta etapa volem que els nostres alumnes adquireixin la capacitat de viure en la Veritat i triar el Bé, esforçant-se per ser abans que per tenir. Es busca que siguin alumnes creatius, amb esperit crític, de mentalitat oberta, solidaris, íntegres, madurs i reflexius.